IsoSole isolatie materiaal

Isolatiebeton voor iedere ondergrond

Er is isolatiebeton voor iedere ondergrond. Een woning isoleren kan door het isoleren van het dak, de muren en de vloer. Isolatiebeton is vooral bedoeld voor vloeren. Vaak ligt onder de dekvloer een betonnen ondervloer. Het is ook mogelijk om in plaats van deze vloer isolatiebeton te plaatsen. In isolerend beton zit het isolatiemateriaal al verwerkt.

Soorten Isolatiebeton

Er zijn diverse soorten isolatiebeton. Ieder type heeft zijn eigen isolatiemateriaal waarmee het beton samengevoegd wordt. De samenstelling en het gebruikte materiaal bepaalt de isolatiewaarde.

Isolatiebeton van polystyreenkorrels

De meest gebruikte oplossing is isolerend beton gecombineerd met polystyreenkorrels. Deze polystyreenkorrels hebben gemiddeld een diameter tussen de 2 en 6 mm en geven het beton daarmee zijn isolerende waarde.
Door de polystyreenkorrels met water en cement te mengen ontstaat het isolerende beton. Daarbij wordt het gebruik van zand afgeraden omdat zand de isolatiewaarde verlaagd. Doordat de polystyreen isolatiebeton een hoge druksterkte heeft is het niet nodig om wapening in de mortel te doen.

Isowit_3luik_A4_IsoSole_2017

Isolatiebeton van PUR-granulaten

Isolatiebeton wordt soms gecombineerd met Pur. De PUR-granulaatkorrels vormen de basis van de isolatiebeton. Om een perfecte afsluiting te krijgen bij afvoerbuizen of bijvoorbeeld aanvoerleidingen voor verwarming wordt vaak Pur-schuim gebruikt. De isolatiewaarde van de Pur-isolatiebeton heeft een lagere lambdawaarde dan de isolerende mortel op basis van polystyreenkorrels.

Add your review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.