SPOUWMUURISOLATIE

Spouwmuurisolatie is één van de meest gebruikte isolatiemaatregelen van huiseigenaren in Nederland en België. Dat is logisch, want spouwmuurisolatie is relatief goedkoop en levert direct grote besparingen op de energierekening.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte of advies!

U spouwmuur isoleren doet U maar ÉÉN keer, laat het goed doen!

Isowit heeft ervaring sinds 1988 en heeft de modernste apparatuur om uw spouw 100% te vullen met verlijmde ISOWALL EPS-parels van HR++ kwaliteit.

Lambda waarde λ: 0.033
R waarde bij 7cm spouwbreedte R: 2.12subsidie spouwmuur isolatie

ISOWALL EPS-parels zijn speciaal ontwikkeld om de bestaande spouw  efficiënt op te vullen.

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen in de vorm van parels. Onze met grafiet behandelde EPS- parels hebben niet alleen een zéér hoge isolatiewaarde, maar passen door hun vorm ook perfect tegen elkaar. Hierdoor wordt er door de parels geen vocht vastgehouden. Bovendien vloeit eventueel doorgedrongen water tussen de parels naar beneden zonder de muur te raken.

Door EPS-parels met een speciaal ontwikkelde ultradunne lijm op Latexbasis te verlijmen creëren we een open structuur en hechten de EPS-Parels zich aan elkaar. De ventilatiefunctie van de spouw blijft gewoon behouden.

Voordelen van EPS parels:

 • Eenvoudig aan te brengen
 • Vult de spouw volledig op
 • EPS-parels zakken niet in elkaar, ook niet na lange tijd
 • Hoge isolatiewaarde
 • Geen risico op vochtinfiltratie of vochtophoping in de spouw
 • ATG gecertificeerd
 • EPS-parels zijn CFK-vrij
 • Recyclebaar
 • Minder stookkosten = minder CO2-uitstoot

Spouwmuurisolatie is de perfecte isolatie om de warmte binnen en kou buiten te houden. Het isoleren van spouwmuren is één van de specialistische oplossingen van Isowit. Door het isoleren van de spouw bespaart u veel energie en daarmee kosten, maar ook het wooncomfort wordt hiermee vergroot. De voordelen van de Isowit spouwmuurisolatie op een rij:

 • Lagere stookkosten
 • In de winter en zomer een beter leef- en wooncomfort
 • Voorkomt warmteverlies
 • Voorkomt vochtproblemen
 • Zorgt voor minder geluidsoverlast
 • Duurzaam en goed voor het milieu
 • Spouwmuurisolatie door gekwalificeerde specialisten met 10 jaar garantie!

Meer Informatie over subsidies

 

 

Wat mogen wij voor u Isoleren?

De geschiedenis van (spouwmuur)isolatie

Vroeger (voor 1920) probeerden we de kou buiten te houden door dikke muren op te trekken. Daarna zijn we huizen gaan bouwen met een dubbele muur met een ruimte ertussen van meestal 7 tot 9 cm, de spouw. Door deze dubbele muur is de binnenruimte gescheiden van de buitenlucht. Dit De spouw tussen de muren zorgde ervoor dat de woningen vochtwerend werden, maar echt goed isoleren deed de spouw nog niet. In de jaren 70 is het idee ontstaan om die spouw te gaan opvullen met isolatiematerialen. Vanaf ongeveer 1980 werden nieuwbouwwoningen direct voorzien van spouwmuurisolatie.

De werking van spouwmuurisolatie

Heeft u een huis van voor 1980 dan is het interessant om te onderzoeken of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie. Zonder spouwmuurisolatie gaat er veel warmte verloren en komt de kou makkelijk binnen. Spouwmuurisolatie is een kleine ingreep die grote voordelen oplevert. U hoeft bijvoorbeeld helemaal geen aanpassingen aan uw woning te doen om de spouwmuurisolatie toe te passen. Het vullen van de spouw tussen de muren gebeurt door kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur te boren. Hiermee beschadigen we de stenen van uw woning niet.

Doordat de gaatjes in de voegen van de buitenmuur een bepaald patroon hebben worden de isolatiematerialen goed verdeeld tot in de kleinste hoekjes van de spouwmuren. We spuiten de materialen de spouw in. Isowit isoleert de spouwen van uw woning binnen één dag. Wij zijn professionals en zorgen ervoor dat alles veilig gebeurt en dat u en uw omgeving nergens last van hebben. Na afloop voegen we de gaatjes weer met dezelfde kleur voegsel, er is niets van de ingreep te zien. Aan het einde van de dag woont u in een goed geïsoleerde woning waarvan de energierekening fors omlaag gaat.

Gratis spouwmuur check

Wanneer u meer informatie wenst over de mogelijkheden van spouwmuurisolatie voor uw woning komen wij geheel vrijblijvend langs om de spouw van uw woning te controleren. We boren enkele kleine gaatjes op verschillende plaatsen in de buitenmuur. Met een speciale endoscoop kijken we in de spouw tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. We controleren of de spouw breed genoeg is en of er geen vuil in de spouwen zit. Deze check is geheel gratis samen met ons advies en de scherp geprijsde offerte.

Materialen voor Spouwmuurisolatie

We kunnen spouwmuren isoleren met verschillende materialen. Isowit is de specialist die voor iedere woning de juiste oplossing heeft. In de meeste gevallen is onze Isowall de beste toepassing. Isowall is een speciale EPS-parel die met grafiet behandeld is. Deze EPS-parels hebben een zeer hoge isolatiewaarde en zijn zo ontwikkeld dat ze perfect tegen elkaar passen. Hierdoor wordt er door de parels geen vocht vastgehouden en eventueel vocht in de spouw vloeit tussen de parels naar beneden zonder de binnenmuur te raken. Wenst u meer informatie download dan onze brochure.
Zoals u mag verwachten van een isolatiebedrijf dat kwaliteit biedt, zijn wij in bezit van een INSULA Certificering. Zo bent u verzekerd van kwalitatieve en duurzame spouwmuurisolatie.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De investering in spouwmuurisolatie is snel terugverdiend en daarmee eigenlijk de ideale manier om uw woning energiezuiniger te maken. De prijs van het aanbrengen van spouwmuurisolatie is afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van de te isoleren muren en de breedte van de spouw. Om u een indicatie te geven kunt u dit overzicht aanhouden.
Wanneer u een grote woning heeft met veel vierkante meters dan zal de prijs per vierkante meter lager zijn dan voor een kleine woning met maar een zeer beperkte oppervlakte die geïsoleerd moet worden. Maar één ding is zeker, voor iedere woning is het rendabel om spouwmuurisolatie toe te passen. De besparing op de energiekosten kan oplopen van 30% tot 50%.

Spouwmuurisolatie: tijdelijk 15% besparing op het BTW tarief

Bent u aan het overwegen om spouwmuurisolatie of een andere isolatiemaatregel voor uw woning toe te passen, wacht hier dan niet te lang mee. De overheid heeft in 2013 de BTW op arbeidskosten van isolatiewerkzaamheden aan woningen verlaagd van 21% naar 6% en in juni 2015 is de verlaging nog eens verlengd. Deze BTW verlaging is tijdelijk in het leven geroepen om de bouwsector te stimuleren en de duurzaamheid van woningen te bevorderen. Hoe lang de verlaging nog duurt, is onzeker, dus maak er snel gebruik van!

Wat levert spouwmuur isolatie op?

Spouwmuurisolatie verhoogt uw woongenot en verlaagt uw energierekening. Bovendien is een geïsoleerde woning goed voor het milieu. Spouwmuurisolatie is voor veel woningen de meest effectieve manier om uw woning te isoleren en daarmee energiezuiniger te maken. Met spouwmuur isolatie wordt de warmte in huis beter vastgehouden. De verwarming kan daardoor minder hoog staan, en dit resulteert in een jaarlijkse besparing op uw energierekening. Dit kan enige honderden euro’s per jaar schelen, afhankelijk uiteraard van d type woning. Gemiddeld kunt u er vanuit gaan dat de investering in 4 tot 6 jaar is terugverdiend. En aangezien de energieprijzen alleen maar zullen stijgen kan die termijn zelfs nog sneller zijn.

Subsidie voor spouwmuurisolatie

Particuliere huizenbezitters kunnen een speciale lening aanvragen bij het Energiebespaarfonds, voor een bedrag tussen de € 2.500 en € 25.000. De looptijd hiervan is 7 of 10 jaar, en afhankelijk van de hoogte van het bedrag en de afbetalingsperiode betaalt u gemiddeld 3,5% rente. Iedere gemeente in Nederland heeft zijn eigen subsidiebeleid, het is dan ook lastig om hier eenduidige informatie over te geven. Benieuwd in hoeverre u in aanmerking komt voor subsidies, lees dan meer over subsidies voor spouwmuurisolatie, check energiesubsidiewijzer.nl, of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan, dan kunnen onze isolatiespecialisten u adviseren.

Materiaalsoorten voor spouwmuurisolatie

De drie meest gebruikte materialen om de spouwmuur mee te isoleren zijn glaswol, EPS-parels en pur. Minder vaak gekozen isolatie is steenwol, vlasisolatie, kurk en UF-schuim.

EPS Parels

Polystyreen korrels/parels

Polystyreen parels (EPS-parels, piepschuim bolletjes) zijn lichte kunststof bolletjes die in de spouwmuur worden geblazen. Polystyreen wordt gemaakt van aardolie. Er zijn verschillende soorten kwaliteiten (witte en zwarte bolletjes). Het zijn de zwarte bolletjes die thermisch gezien het beste isoleren.

Isolatiewaarde: 0,03 W/m.K
Voordelen: Geschikt voor kleine spouw (vanaf 30 mm), volledig recycleerbaar, relatief goedkoop, geen vochtopname
Nadelen: minder goede kierafdichting dan glaswol of pur

 

 

Call Now Button