VLOERISOLATIE

Vloerisolatie voorkomt koude voeten. Met vloerisolatie voelt de vloer vanaf dag één veel prettiger aan. De vloer koelt namelijk minder snel af. U hoeft uw cv-ketel minder te laten stoken. Mensen die hun vloer hebben laten isoleren merken ook dat ze geen last meer hebben van optrekkend vocht uit de kruipruimte. De vloer van een woning is naast de buitenmuur een van de grootste bronnen van warmteverlies. Het aanbrengen van isolatie onder de vloer is dan ook een ideale manier om warmteverlies tegen te gaan. En dat merkt u, niet alleen aan uw portemonnee, maar ook aan het hogere wooncomfort. Met vloerisolatie stijgt u begane grondvloer temperatuur gemiddeld zo’n 3 tot 5 graden!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte of advies!

Wat is de beste vloerisolatie?

Wilt u de vloer isoleren? Op de vraag wat de beste vloerisolatie is, kunnen we niet zomaar een antwoord geven. Er zijn veel verschillende manieren en producten om uw vloer te isoleren. Een houten vloer vraagt een andere aanpak dan een betonnen vloer. Dat geldt ook voor een vloer boven een vochtige of boven een heel droge kruipruimte. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden. Isowit, dé isolatiespecialist, komt graag – gratis en vrijblijvend – bij u langs om te kijken welke isolatie het best bij uw woning en uw wensen past.

Lambda waarde λ: 0.026
R waarde bij 12cm dikte R: 4.61

Waarom vloerisolatie?

Vloerisolatie is een rendabele vorm van isoleren en het zorgt voor meer comfort in uw huis. Het kan op verschillende manieren aangebracht worden. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en wat het u op kan leveren en maak een afspraak met Isowit.

Prijzen van vloerisolatie

De prijzen van vloerisolatie kunnen erg verschillen, daarom is het belangrijk een vergelijking te maken voordat u beslist welke vloerisolatie u laat aanbrengen. De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het isolatiemateriaal
  • Het type woning
  • De vorm van isolatie
  • Arbeids- en machinekosten
  • Te isoleren oppervlakte

Een vuistregel die we hanteren voor de prijsberekening van vloerisolatie is dat voor het isolatiemateriaal, arbeids- en machinekosten gemiddeld € 25,- per m2 berekend wordt. Dit bedrag is inclusief 6% BTW.

Wat mogen we voor u Isoleren?

De Isolatiespecialist met de beste prijs tegen de hoogste kwaliteit

Wilt u een nauwkeurig kostenplaatje? Nodig ons uit voor een gratis adviesgesprek en een passende offerte. Onze adviezen zijn geheel vrijblijvend en aan ons bezoek zit verder geen enkele verplichting. Dus waar wacht u nog op?!

Wanneer is het interessant om uw vloer te isoleren?

Vloerisolatie is voornamelijk interessant voor huizen die voor 1983 gebouwd zijn. Deze huizen zijn namelijk niet voorzien van vloerisolatie, waardoor er veel warmte door de vloer verloren gaat. In termen van energiezuinigheid valt in deze woningen een forse ‘winst’ te behalen. En naast een energiezuinige woning zorgt vloerisolatie ook voor een verbeterd wooncomfort.

Hoe isoleren we de vloer van een bestaande woning?

Bij benedenvloers isoleren is het belangrijk dat er een kruipruimte onder uw huis zit, deze is vaak te bereiken via een luik op de begane grond van uw huis. Door de onderkant van de vloer met isolatiemateriaal te bedekken, wordt de kou uit de kruipruimte gehaald zodat die het huis niet meer binnendringt. Ook zorgt het aanbrengen van isolatiemateriaal ervoor dat de vloer niet meer koud aanvoelt en dus comfortabeler is. Wanneer er geen kruipruimte is, kan ook bovenvloers geïsoleerd worden, dit kan door middel van het aanbrengen van isolerend ondertapijt of een dekvloer. Materialen die vaak gebruikt worden voor vloerisolatie zijn:

  • Purschuim
  • Isolatieplaten
  • Isolatiekussens

Welk materiaal het beste gebruikt kan worden, hangt onder andere af van de oppervlakte van de kruipruimte en de vochtigheid in uw huis. De warmteweerstand (ook wel thermische weerstand of R-waarde genoemd) is ook van belang. Warmteweerstand geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan en wordt gemeten in Rc. Bij het vergelijken van offertes kunt u de adviseur hiernaar vragen. Het onderstaande filmpje laat zien hoe vloerisolatie geplaatst kan worden.

Minder vocht en een warmer huis

Wanneer er geen isolatie onder de vloer is aangebracht in uw huis, kan er snel vocht en kou in de ruimte ontstaan, dit zorgt ervoor dat de onderkant van de vloer wordt aangetast. Isolatiemateriaal kan op verschillende manieren worden aangebracht. Isolatie zorgt ervoor dat de vloer beter wordt beschermd en dat er veel minder vocht wordt aangetrokken. Daarnaast zult u door het aanbrengen van vloerisolatie merken dat de vloer warmer en droger aanvoelt. Het temperatuurverschil tussen wel of geen isolatie kan oplopen tot wel 5 graden. Naast minder vocht en meer warmte, kunt u dus flink besparen op uw stookkosten.

Naast vloerisolatie ook bodemisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de vloer wordt geïsoleerd en dat de ruimte daarboven wordt beschermd tegen kou en vocht uit de kruipruimte. De kruipruimte zelf blijft wel koud en vochtig. Om ook deze ruimte te isoleren, kan er isolatie op de bodem van de kruipruimte aangebracht worden. Materialen die hierbij veel gebruikt worden zijn natuurlijke materialen als zand of schelpen, kunststof isolatiemateriaal, of folie. Hoewel bodemisolatie een minder isolerende waarde heeft dan vloerisolatie, kunt u om zowel de vloer als de kruipruimte goed te beschermen gebruik maken van een combinatie tussen de twee soorten isolatie. Vocht dat opgenomen wordt door de fundering van uw huis gaat u op deze manier tegen, dus het biedt veel meerwaarde.

 

Call Now Button